PROČ BÝT VE VZTAHU

Kvě 18, 2022

Proč být ve vztahu?

Naše společnost věnuje vztahům hodně pozornosti. Mnoho lidí obětuje velkou část svého života hledáním toho ideálního partnera. Když jej konečně naleznou, svůj vztah posuzují a snaží se jej zdokonalit. Když pak vztah skončí máme tendenci utápět se v detailech, snažíme se zjistit, kde jsme udělali chybu a přísaháme si, že už ji nikdy nebudeme opakovat. Ale zeptali jste se někdy sami sebe proč vlastně chcete tolik být ve vztahu? Většina lidí je překvapena, že nad touto otázkou nikdy nepřemýšlela.

Vztahy jsou prostě součástí našich životů. Pro mnohé končí hledání odpovědi na tuto otázku tím, že prostě chtějí společnost/přítele/zpřízněnou duši. Nezáleží na tom, jaký vztah si vybereme – monogamii, polyamorii nebo nový typ partnerství založený na svobodě, nezávislosti a individualitě – nikdy se nedokážeme vyhnout našim vnitřním pocitům a opakujícím se zkušenostem reflexe, kterou vztahy přináší – odraz sebe sama v partnerovi. Tyto odrazy je nezbytné láskyplně přijmout a své pocity plně procítit. Vztahy zrcadlí naše nevědomé aspekty, které nechceme nebo nedokážeme vidět sami. Nehledě na typ vztahu, který si zvolíme, stejné bude vždy přitahováno stejným a díky své vibrační frekvenci si vždycky přitáhneme do života zkušenosti a lidi, kteří v nás probudí staré vzorce.

Ne proto, abychom zůstali zaseknutí, ale protože jsou to příležitosti k růstu. Naše omezení pochází ze starých zranění, jejichž vyléčením získáme možnosti jak zvýšit své vědomí, lásku a zkušenosti. Vše je relativní. Jak postupně léčíme svá zranění, odpouštíme ostatním i sobě za svou minulost, přijímáme a milujeme sami sebe v každém okamžiku takové jací jsme, budeme znovu prožívat stejné vztahové vzorce související s našim léčením a to nehledě na strukturu vztahu. Jak se vyvíjíme spolu s námi také lidé a zkušenosti, které si do života přitahujeme. Pouze výjimečně se můžeme setkat s tím, že člověk zcela milující a akceptující sám sebe přitahuje člověka, který sám sebe nenávidí. Ten kdo má strach ze závazku a intimity si obvykle vybírá takové partnery, kteří jsou pro vztah nedostupní, protože tak nevznikne ani nejmenší šance pro závazek či intimitu, kterých se bojí.

Stejné přitahuje stejné a navzdory vžitým představám jsme si spíše podobní než-li odlišní… Existence je dokonalá. Jak se postupně léčíme, naše vibrační frekvence se mění a naše zkušenost se transformuje. To že změníme pouze vnější pohled na vztahy však nestačí, opravdu vědomý vztah je procesem probíhajícím zevnitř. Jinými slovy, pokud budeme pečovat o vnitřek, vnějšek se již dotvoří sám. Tak to prostě na této planetě funguje.

Když se zpomalíme a začneme prociťovat náš vnitřní svět, když nebudeme věnovat myšlenkám pozornost a necháme je plynout, začneme cítit jemné vibrace energie prostupující celým vaším tělem. To je elixír života, který nás může posílit. Ale abychom toho byli schopni, musíme se odnaučit ty věci, které v nás vytvořili fyzické a energetické bloky skrze společenské normy. Tyto normy a dogmata nám velice záhy vezmou schopnosti se kterými přicházíme na tento svět.

V ekonomice, která k udržení společnosti v chodu potřebuje podřízené pracovníky připravené obětovat své životy pro podřadná zaměstnání, již zcela nefunguje být napojen na vyšší společné vědomí. Žijeme životy tolik vzdálené tomu, co bychom mohli být na této planetě schopni prožívat, protože na tělesnost a materiálno se klade tak velký důraz, že je již téměř nemožné se od nich odprostit.

Je čas se probudit. Je čas se zpomalit. Je čas cítit. Je čas milovat. Je čas spojit se se svým hlubším smyslem vědomí, který vychází z klidu a dovolit si cítit jemné vibrace, které protkávají fyzický svět. To je ta magie života a to, kým skutečně jsme.

(c) Andrew Barnes

Přeložila: Dagmar Mičíková

NAPIŠTE NÁM

Chcete získat nejnovější informace o chystaných workshopech v České republice?

2 + 8 =

Telefon

+420 724 247 001

Email

info@andrewbarnes.cz

Kontaktní osoba

Ing. Jana Uhliarová

Andrew Barnes v ČR

Workshopy organizuje
Silicon Adventure s.r.o.